dilluns, 9 de novembre de 2009

Educació Física 06/11/2009

A la classe d'educació física de divendres passat vam veure un video sobre la evolució del desenvolupament motor del nen, aquest hem va cridar molt l'atenció, per aquesta raó us el deixo aquí, mireu-lo, és molt interessant, el recomano.

Videos tu.tv

BLOGOSFERA

El nostre grup de Blogosfera hem començat a fer una recerca sobre recursos d'arts plàstiques, el nostre grup consta del Manel Albí, la Patricia Àlvarez, la Júlia Ayguade, la Gemma Ibáñez, la Marta Rubio i jo. De moment hem trobat tot un seguit de blocs que ens semblen interessants i webs d'on es pot treure molta informació.
Un exemple us el deixo aquí, a veure que us sembla: http://tatuy-retales.blogspot.com/2008/04/manualidades-infantiles.html

SEMINARI 05/11/2009

El seminari de dijous el vam començar amb la llegenda de Sant Jordi, explicada per la Sonia. La Sonia, a part de la seva veu i els seus gestos, va acompanyar-se de ninos, d'una titella i de làmines dels dibuixos de Sant Jordi. La versió que va explicar la Sonia no era la que jo em sabia i això em va agradar perquè vaig poder aprendre una altra manera d'explicar el conte. Penso que la Sonia ho va fer molt bé, i crec que el recurs de les titelles, ninos etc... van molt bé, ja que fa que ens nens es fiquin més en el si de la història i ho visquin més. També, després de la meva experiència, penso que a l'hora d'explicar un conte a adults, va molt bé portar alguna cosa que mirin, ja que a tu et treuen els nervis de sobre perquè no tens les mirades de tots dirigides a tu.
Tot seguit vam comentar uns textos que anteriorment ens els havíem llegit a casa, que tractaven sobre el soroll. Aquests texts es situen al dossier de música, i ens va fer adonar-nos sobre l importància del silenci, i els mals hàbits que estem agafant actualment.
Per últim la Reina ens va donar un dossier on s'expliquen totes les activitats que es fan a la setmana d'activitats extraordinàries, que tindrà lloc del 16 al 20 de Novembre.
I amb aquesta explicació, vam donar per finalitzada la sessió del dijous.

SEMINARI 03/11/2009

Al seminari de dimarts passat vam obri-lo amb el conte de "La tortuga i la llebre" explicat per la Mireia, la veritat es que ens va agradar a tots molt la seva manera d'explicar contes. També ens va sorprendre el Francisco amb la seva segona modalitat del conte, una mica més de trapelles... Després d'això vam continuar fent una descripció del nostre bloc, explicant el que teniem, el que ens faltava, si el teniem al dia o no... Tots vam coincidir en una cosa, sempre ens falten coses per posar. Penso que aquesta sessió va estar molt bé, ja que podies veure diferents blocs, amb diferents estructures i diferents entrades i t'ensenyava altres variants del bloc. I va ser amb això que vam acabar el seminari de dimarts.

dimecres, 4 de novembre de 2009

TIC 04/11/2009

A la classe de TIC de dimecres passat vam fer diverses pràctiques amb els google docs, vam compartir un document de text, diapositives i fins i tot un formulari, us animo a que l'ompliu i deixeu les vostres respostes.

diumenge, 1 de novembre de 2009

Power Point de la Mireia Palomo

A la classe de comunicació oral, escrita i digital del dimecres 28 d'octubre vam fer les descripcions de gent de la classe. La Mireia Paloma va descriure'm a mi, i li va quedar molt bé! aquí podeu veure el seu treball.

Conferència 21/10/2009

El dimecres 21 d'octubre vam anar a veure una conferència molt interesant sobre l'educació. Va ser a l'auditori de la facultat i la portava a terme l'Ana del Barrio, presentava el seu projecte de dos anys de treball. Va ser molt interessant!

SEMINARI 29/10/2009

Pel seminari del dijous 29 d'octubre teníem preparat un debat sobre l'uniforme a les escoles. La meitat de la classe defensava l'uniforme i l'altra meitat anava en contra. En arribar la Reina ens va comentar que li semblava interessant veure l'exposició que hi havia al passadís de la primera planta, ja que era l'últim dia i era important per la nostra formació, perquè tractava sobre l'educació infantil. Aleshores ens vam posar a veure-la mentre la Reina feia comentaris i argumentava allò que posava. En arribar a la classe vam fer quatre comentaris, molt pocs i de seguida la Sílvia va posar-se a explicar un conte, el de "La caputxeta vermella i el llop" ho va fer molt bé, encara que no lo va posar gaire èmfasi...
Per últim vam portar a terme el debat que teníem preparat, va sortir molt bé, des d'un principi va dominar la banda que estava en contra de l'uniforme, van defensar molt bé la seva postura i va fer patir molt als que estaven a favor. Cal destacar la gran actuació del Francisco, que va fer dubtar a tots amb els seus arguments.
Penso que aquesta pràctica del debat és molt interessant, ja que has de defensar una postura que potser no és el que penses tu en realitat, has d'utilitzar molt bé la llengua oral i has d'argumentar tots els teus punts.

Comunicació 28/10/2009

Aquest Power Point el vam fer per la classe de Comunicació de l'Anna Makay del dimecres 28 d'octubre. Es tractava de fer una descripció d'una persona de classe a partir de detalls. Aquest és el resultat de la meva pràctica...

SEMINARI 27/10/2009

El seminari del dimarts 27 d'octubre el vam començar amb dos contes, el primer el va explicar la Bea i era el de "La Rínxols d'or" que va estar molt bé, encara que vaig trobar a faltar les veus del personatges. Tot seguit va continuar l'Esther amb el conte "Els tres porquets" que també ho va fer molt bé!
Després la Reina ens va fer una petita activitat que hem va fer molta gràcia, ens va demanar les claus de casa de tots i els va guardar sota la taula, aleshores va anar fent sonar un a un. Em va sorprendre molt el fet de que tothom reconeixia les seves claus només amb el soroll que fa... MOLT INTERESSANT!
Tot seguit la Reina ens va donar els treballs sobre el llibre "Educació i vida quotidiana" de l'Eulàlia Bosch corregits. Abans de donar a cadascú el seu treball, va explicar una mica quins eren els errors que s'acostumaven a tenir. Ens va comentar que ens donaria un document on explica com s'havien d'entregar els treballs a la Blanquerna i ens va posar exemples.

Música 22/10/2009

El dijous 22 d'octubre, a classe de música vam fer el nostre primer examen sobre unes cançons que va triar del llibre TAT. En grups de quatre persones vam haver de triar deu cançons d'aquest llibre i ens les havíem de preparar, fent unes representacions i cantant les cançons. Aleshores a la classe la Reina, ens deia que agaféssim dues i les féssim a classe. El meu grup constava de l'Helena Montull, que no va poder venir perquè com plovia se li va quedar el cotxe en el fang i no el va poder treure; l'Elena Jurcà, la Mireia i jo. Vam fer la cançó de "Son Soneta" apagant la llum de la classe i passant un mocador pel cap de tots els alumnes que estaven recolzats amb els ulls tancats, mentre cantàvem amb una veueta molt suau. I l'altre cançó era la de "Escarbat Bum-bum" on van sortir dos voluntaris, el Manel i la Gemma a representar-la.
Va ser molt divertit, i vam poder veure moltes maneres de representar diverses cançons.
En les imatges podem veure la representació de diferents companys de classe.

SEMINARI 20/10/2009

Al principi d'aquesta classe de seminari amb la Reina Capdevila, va començar la Maria explicant el conte de "La rateta que escombrava l'escaleta", ho va fer molt bé i ens va sorprendre a tots, ja que el final era inesperat!!!
Tot seguit vam comentar el llibre de l'Eulàlia Bosch que es titula "Educació i vida quotidiana" aquest llibre ja ens l'havíem llegit i havíem fet un petit treball. Aleshores a la classe vam haver de comentar alguns capítols que ens semblaven interessants, i el que em va sorprendre molt, es que de 28 capítols que hi ha al llibre, quasi tots acostumàvem a agafar els mateixos per comentar. Cadascú tenia el seu criteri, la seva manera de pensar i cadascú destacava coses totalment diferents, però triàvem el mateix.

Educació Física 16/10/2009
A la classe d'educació física del divendres 16 d'octubre, amb la Sara Figueres vam treballar la tonicitat i amb això vam fer tot un seguit d'activitats que ens permetien treballar la força del nostre cos i de la nostra mà.
El primer joc en el qual ens vam haver de dividir en grups de 4 o 5 persones, vam haver de fer una mòmia humana amb paper de vàter, d'aquesta manera s'havia de controlar la força per tal de que no es trenqués el paper.
I el segon exercici consistia en fer parelles i amb aquesta parella havíem de transportar un globus sense agafar-lo amb la mà, l'havíem de subjectar amb la panxa, amb el cul, amb el cap...
VA SER MOLT DIVERTIT I INTERESSANT!

Classe de plàstica 13/10/2009


A la classe de plàstica del dia 13 d'octubre amb la Mercè Rossell vam haver de dividir-nos en grups per portar diversos materials (farina, sucre, puré de patates, espinacs, cafè, xocolata, pastanaga...) aquests materials els vam utilitzar per fer dibuixos!!
Primer de tot s'ha de fer una barreja d'aigua i farina o sucre, per tal que la pintura es quedi al paper, perquè si només posem color a partir d'un aliment com per exemple les espinacs, quan s'asseca, es va caient.
Penso que és una manera molt divertida de fer obres d'art amb nens, ja que veuen una cosa quotidiana, com és el menjar, convertit en un recurs plàstic.

Aquests són uns dels exemples del que vam poder fer amb aquestes barreges tan interessants...

SEMINARI 06/10/2009

El dimarts dia 6 a seminari va començar la Natàlia explicant el conte de "Les set cabretes i el llop" un conte popular. Es va posar una mica nerviosa, però per ser la primera que feia alumna que feia aquesta activitat ho va fer molt bé, molt decidida. Després hem va tocar a mi explicar el conte "El tauró" és un conte que hem vaig inventar jo, que tracta el tema de rentar-se les dents a infantil. La veritat es que vaig entendre perfectament com es sentia la Natàlia en el moment d'explicar el conte, ja que és molt diferent explicar-ho a nens que a adults. Per molt que siguem pocs a seminari i que tinguem confiança, se't fa molt més difícil!
Gràcies a aquesta pràctica podem anar aprenent a explicar contes, veure diferents versions sobre contes i diferents maneres d'explicar-los, ja que després parlem una mica sobre com ho ha fet cadascú, amb les seves coses bones i les seves coses no tan bones...

Tot seguit la Reina ens va donar una notícia extreta de la Vanguardia que es titulava "El fracaso escolar viene de casa" el vam llegir i vam fer una mica de debat sobre el tema... cadascú té una visió completament diferent!
La notícia tractava el fet de que si un nen fracassa en els estudis ve degut a que els pares no tenen estudis. Aleshores vam parlar una mica del fet de què només el pares són els que tenen el pes de l'educació dels seus fills, ja que també esta l'escola dintre d'aquest fet.
La Reina ens va introduir una mica el fet del triangle de l'educació (escola, infant i família) i que en aquest triangle, no esta tot el pes perfectament dividit, sinó que hi ha més pes en una banda que en una altra.

I amb això vam acabar aquest dimarts!