divendres, 25 de desembre del 2009

Competències digitals del mestre

Durant tot el semestre hem anat parlant a diverses classes sobre la importància de les noves tecnologies en el canvi que esta patint l'educació. Com nosaltres hem estat educats amb paper i llàpis, aquest canvi ens queda una mica gran i és amb la pràctica que ens anem posant al dia ja que un educador ha d'assolir unes competències digitals bàsiques i necessàries per tal d'aconseguir arribar al propòsit del nou sistema educatiu d'infantil.
Penso que és interessant que els infants aprenguin d'una manera més divertida ja que d'aquesta manera el seu aprenentatge serà més profitòs i és amb les noves tecnologies que podem aconseguir incentivar als infants des de ben petits en el seu aprenentatge.
Durant aquest semestre hem tingut l'oportunitat de aprendre a utilitzar tot un seguit de programes que ens apropen al futur vinent ja que amb aquestes pràctiques hem pogut aconseguir recursos per utilitzar en la nostra pràctica educativa.
Amb programes com: el Movi Maker, el Goear, el Gimp, l'audacity, el Cmap, el Power Point, el Youtube, etc... hem pogut fer muntatges de videos, editar imatges, retallar sons, crear mapes conceptuals etc... que ens apropen a les competències de l'educador. Algunes d'aquestes competències les podem trobar a la UNESCO i a la ISTE.
Aquest semestre ha sigut molt curt i molt intens, però penso que ha estat interessant ja que els meus aprenentatges han valgut la pena adquirir-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada